El jutge Eloy Velasco va enviar a la presó sense fiança el president de la Diputació de Lleó, Marcos Martínez -a qui el PP ha iniciat un procediment d'expulsió- i un dels suposats caps i "aconseguidor" de contractes públics de la trama de corrupció municipal i regional destapada en l'operació Púnica, Alejandro de Pedro Llorca; així com l'alcalde de Valdemoro, José Carlos Boza (PP), Ana María Ramírez, secretària de David Marjaliza, el soci de Francisco Granados, i un empleat de l'empresa Cofely, Pedro García Pérez.

Velasco va decretar també presó eludible sota fiança de 300.000 euros per a l'empresari José Luis Huerta, propietari de Waiter Music, en un dia en què van ser excarcerats els alcaldes de Torrejón de Velasco (PP), Gonzalo Cubas, i de Parla, Jose María Fraile (també expulsat del PSOE), després de pagar les fiances de 60.000 euros que dimecres els va imposar el jutge. El jutge també va dictar presó eludible sota fiances que van de 25.000 a 100.000 euros per a l'alcalde de Valdemoro, Alfredo Ovejero (25.000), i el regidor de Hisenda d'aquest municipi, José Javier Hernández (60.000).

També va dictar fiances per l'arquitecte municipal de Valdemoro José Luis Navarro (100.000 euros), l'empresari Eduardo de la Peña (50.000), l'administrador d'una empresa de Marjaliza Antonio Serrano (100.000), i tres treballadors de Cofely: Didier Mauricio, Constantino Álvarez i José Antonio Hernández, els tres de 100.000 euros. De les quinze persones que van declarar ahir, el magistrat només va deixar en llibertat amb càrrecs l'exalcalde de Cartagena José Antonio Alonso.

L'exconseller madrileny Francisco Granados va presentar una denúncia per considerar que la seva detenció en l'operació Púnica s'ha prolongat indegudament i va exigir la seva immediata posada en llibertat. La defensa de Granados va presentar una sol·licitud de habeas corpus en un jutjat de Majadahonda, la localitat on es troben les dependències de la Guàrdia Civil en les quals es troba detingut.

72 hores de detenció

L'exconseller va ser traslladat al jutjat de Majadahonda, on es trobava declarant a l'hora de tancar aquesta edició. Granados va ser detingut per la Guàrdia Civil dilluns i l'institut armat disposava de 72 hores per posar-lo a disposició del jutge, termini que acabava al matí.

La Guàrdia Civil va arrestar dues persones suposadament relacionades amb la trama de corrupció municipal i autonòmica que investiga el jutge Velasco, ja que podrien haver intermediat en els contractes de l'Ajuntament madrileny de Collado Villalba. Els detinguts són Víctor Manuel Ortega Martínez i José Manuel Casado Garzón, responsable econòmic, el primer, i comercial, el segon, del diari El Faro de Guadarrama.