La Guàrdia Civil va detenir tres menors per insultar i vexar una companya de classe a la localitat madrilenya de Pinto a través de les xarxes socials i a l'institut amb humiliacions cap a ella i el seu entorn familiar. La situació va arribar a ser tan greu que la víctima va abandonar el centre com a conseqüència dels diferents episodis d'assetjament a què l'exposaven.

Els menors, homes de 16 i 17 anys i veïns de la zona, van ser arrestats divendres per la suposada comissió d'un delicte contra la integritat moral i posats a disposició de la Fiscalia, tot i que ja han quedat en llibertat.

La investigació va començar a finals del passat mes de maig quan els agents van tenir coneixement que una menor havia abandonat l'institut a conseqüència dels insults i vexacions reiterades per part de diversos companys de classe. Davant la situació d'especial vulnerabilitat de la menor, es va fer càrrec de la investigació l'Equip de Policia Judicial de Pinto, que a través de diferents testimonis de professors i alumnes va corroborar l'existència de nombrosos episodis d'humiliació i insults cap a la víctima al llarg del curs escolar actual.

Aquests fets van començar amb incidents aïllats i es van incrementar en els últims mesos en forma de males contestacions en públic amb vexacions a l'institut i a través de les xarxes socials. D'aquesta manera van aconseguir marginar i apartar la víctima del seu cercle escolar fins al punt que va abandonar el centre en ser-li impossible acudir a classe.

Tot ha estat corroborat per diferents companys de classe i professors, que van activar el protocol contra l'assetjament de la Comunitat de Madrid i van adoptar mesures dirigides a que els tres menors deposessin la seva actitud.