El col·lectiu alemany d'artistes anomenat Centre per a la Bellesa Política es proposa enterrar a Berlín cadàvers de refugiats rescatats al Mediterrani, a manera de denúncia del drama humanitari que envolta la immigració il·legal. L'acció, anomenada "Vénen els morts", vol cridar l'atenció sobre l'última destinació dels milers de persones que moren cada any en intentar arribar a Europa, els cossos de les quals acaben en fosses comunes o queden emmagatzemats a cambres frigorífiques durant mesos, apunta el col·lectiu a la seva pàgina web.

Amb això es condemna a una "mort anònima" a qui en vida tampoc van tenir accés a una existència digna, segons la declaració difosa pel seu director artístic, Philipp Ruch. Serà, afirma, l'acció més radical d'aquests activistes, els quals el novembre passat van robar set creus blanques que formaven part d'una instal·lació propera al Parlament, en record de les víctimes del mur de Berlín i també per cridar l'atenció sobre el drama dels refugiats.

El propòsit d'aquesta operació és donar repòs etern a immigrants il·legals morts a aigües del Mediterran, els cossos dels quals van arribar a les costes d'Itàlia o Grècia. Fins ara, han rescatat 10 cadàvers que han estat tractats per religiosos cristians i musulmans.