El Govern turc vol expulsar el grup gihadista Estat Islàmic (EI) de les regions sirianes frontereres amb Turquia, però no preveu una intervenció terrestre, sinó ajudar milícies sirianes moderades, segons paraules del primer ministre, Ahmet Davutoglu. «El nostre objectiu és que no volem veure l'EI a la nostra frontera. Com ho farem, quins passos donarem, això ens ho reservem, però no volem veure'l», va manifestar Davutoglu.

«La protecció aèria és una qüestió important. Hem de protegir des de l'aire l'Exèrcit Lliure de Síria (ELS) o elements moderats que lluiten contra l'EI... Si nosaltres no enviem tropes al terreny, que no les enviarem, és obvi que cal protegir els elements que col·laboren allà amb nosaltres com a tropes en el terreny», va detallar.

Paral·lelament, la policia turca va arrestar 290 persones en una nova fase de l'operació iniciada divendres contra l'EI, el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) i altres cèl·lules marxistes. El total de detinguts en l'operació arriba a les 1.050 persones. Tenint en compte les xifres avançades per Anadolu, els detinguts procedeixen en la seva gran majoria de l'àmbit de l'esquerra kurda, tant al sud-est del país com a les ciutats d'Istanbul, Esmirna o Ankara, on van ser arrestats a més 15 sospitosos de tenir vincles amb l'EI.