Romania entregarà avui a les autoritats espanyoles Sergio Morate, el sospitós del doble crim de Conca, després de romandre 23 dies detingut en aquest país. Així ho va confirmar Ancuta Morariu, portaveu de la Policia de Timisoara (oest de Romania), on el sospitós es troba en presó preventiva. El trasllat del sospitós s'efectuarà en un avió procedent d'Espanya des de Timisoara.

D'aquesta manera, la detenció de Morate a Romania acabarà avui després que fos arrestat per una unitat especial de la Policia romanesa el passat 13 d'agost a Lugoj, una petita localitat de prop de 50.000 habitants, a l'oest del país balcànic. La Policia romanesa va rebre un avís a través de l'oficina Sirene de la Interpol, en el qual se sol·licitava que es procedís a l'arrest d'un criminal, «el més buscat a Espanya en aquell moment», segons Morariu. Agents especials van entrar a l'apartament on es trobava Morate, acompanyat del seu amic romanès Istvan Hortvath, el seu germà, la seva dona i el seu nadó.

Agents de la Policia Nacional espanyola també acudiran a recollir el cotxe de Morate a Romania, que es troba precintat a la comissaria de Lugoj, a l'espera que sigui examinat per ajudar a aclarir el cas. S'espera que s'organitzi un breu acte de lliurament a les autoritats espanyoles a la seu de la Policia de Timisoara al llarg de la tarda d'avui, abans de posar rumb cap a l'aeroport de camí a Espanya.

Se sospita que Morate va sortir d'Espanya per la frontera de Portbou amb el seu propi vehicle el mateix dia en què van desaparèixer Laura del Hoyo, de 24 anys, i la seva exparella Marina Okarynska, de 26 anys, i en què suposadament les va assassinar. El 6 d'agost van ser vistes per última vegada les dues joves, que havien anat a casa del sospitós a recollir les coses que Marina havia deixat allà.

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va assegurar a Lloret de Mar que Morate arribarà avui a la nit a Espanya procedent de Romania i serà posat a disposició del jutjat d'instrucció número dos de Conca. D'aquesta manera, el «presumpte autor d'aquests terribles crims respondrà davant la justícia espanyola», va assegurar Fernández Díaz.