Un total de 6.500 refugiats van arribar ahir a Àustria entre les primeres hores del matí i el migdia, i gairebé tots van seguir el camí cap a Alemanya, segons van informar les autoritats austríaques que esperen l'arribada de més persones. "Pràcticament tots volen seguir el viatge cap a Alemanya. El viatge ulterior se'ls permet", deia el breu comunicat publicat pel Ministeri austríac de l'interior.

La policia i la Creu Roja austríaques esperen l'arribada de més refugiats en el pas fronterer de Nickelsdorf, que des d'ahir a les tres de la matinada arriben els autobusos en els quals el Govern hongarès trasllada als aspirants a l'asil. En aquest sentit, les autoritats de la república alpina s'han preparat per rebre fins a 10.000 persones que majoritàriament han fugit de zones en conflicte com Síria, Iraq, Afganistan o Pakistan, va informar ahir a Efe Han Peter Doskozil, cap de la policia de l'estat federat de Burgenland.

Budapest va anunciar la nit de divendres que l'oferta de traslladar en autobús fins a la frontera als refugiats, una mesura que afectava a milers de persones que feia dies que acampaven a l'estació de trens Keleti de Budapest, com els més de mil que van decidir marxar caminant cap a la frontera occidental i es trobaven a l'autopista d'Hongria M1. El govern hongarès va insistir que es va tractar d'una mesura excepcional, que no incloïa els milers de refugiats que encara estan reclusos en diversos centre d'acollia en el país, però molts d'ells van abandonar ahir aquests centres i van marxar cap a Àustria.

Primer tren a Alemanya

Per la seva banda, Salzburg esperava ahir l'arribada del primer tren amb refugiats que anaven a Alemanya. La ciutat austríaca de Salzburg, prop de la frontera amb la Baviera alemanya, esperava l'arribada del primer tren especial que traslladava els refugiats a Alemanya des d'Àustria.

Estava previst que el comboi fes una breu escala, d'uns cinc minuts, a la ciutat de Mozart, abans de seguir camí a Munic, va explicar Rene Zumtobel, portaveu de la companyia de ferrocarrils austríacs OBB.

Nombrosos voluntaris i membres d'organitzacions d'ajuda esperaven ahir els 450 passatgers per entregar-los, durant la breu escala, aigua i paquets amb aliments. Tot i així, no estava previst que els refugiats baixessin a l'estació. Segons les previsions, s'espera que dos trens especials més que estan de camí segueixin també el seu viatge fins a Alemanya.

Els refugiats van passar dies esperant a l'estació de ferrocarrils de Keleti (Hongria) per poder pujar a un tren que els portés cap a Europa occidental. Una part dels refugiats es va cansar d'esperar i va marxar, divendres al migdia, a peu en una marxa cap a la frontera austríaca, a més de 200 quilòmeres de Budapest, però quan es trobaven a uns 25 quilòmetres, el Govern de Budapest va anunciar que posava a la seva disposició un centenar d'autobusos que els traslladaria a la frontera.