El ministre d'Economia, Luis de Guindos, creu que els inversors temen un possible acord postelectoral a Espanya entre PSOE i Podem, un pacte que segons el seu parer suposaria la marxa enrere en les reformes engegades pel Govern i reduiria el creixement des del 3% a l'1,5%. Durant un cara a cara amb l'assessor econòmic de Pedro Sánchez i exministre d'Administracions Públiques amb Zapatero, Jordi Sevilla, organitzat pel diari El Mundo, De Guindos va atribuir a aquesta possibilitat les tensions que evidencia en les últimes setmanes la prima de risc d'Espanya, el repunt de la qual "no té res a veure ni amb fonaments econòmics ni amb Catalunya".

Sevilla, per la seva part, va al·legar que li semblava "poc objectiu i irresponsable" pensar que Espanya pugui tornar a la situació de l'any 2011, d'aguda crisi econòmica, perquè "qualsevol opció de Govern després de les eleccions requerirà pactes" i, sigui quina sigui la coalició vencedora, "el que es garanteix és que hi haurà més reformes".

El convenciment d'Hernando

Per la seva banda, el portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, es va mostrar ahir convençut que en les eleccions generals de desembre es produirà un "tomb electoral" a Espanya, i va vaticinar que en els propers tres mesos hi haurà una campanya electoral "molt intensa".

"Estic convençut que hi haurà un tomb a tot Espanya per tal d'acabar amb un temps que ha produït moltíssim sofriment entre els ciutadans", va assenyalar.