El secretari general del PSOE i candidat a la presidència del Govern en les eleccions del 20 de desembre, Pedro Sánchez, va fixar ahir a Burgos les seves cinc grans reformes, que s'han d'abordar des del diàleg, i que inclouen la constitucional, per caminar cap a una "Espanya federal".

En un acte públic celebrat a Burgos per a la presentació oficial dels seus candidats al Congrés i al Senat per aquesta província, Sánchez va explicar que la Constitució és una de les cinc grans reformes per a la pròxima legislatura. Per al líder del PSOE la reforma constitucional és el camí per evitar la "conflictivitat" entre les comunitats autònomes i el govern i "garantir la convivència" entre els espanyols per als propers 30 o 40 anys. A més, Sánchez va assenyalar que la reforma de la Constitució ha d'incloure la sanitat com un "dret fonamental" i, a més de l'estabilitat pressupostària, l'estabilitat social per evitar les retallades en aquesta matèria.

Al costat de la Constitució, el candidat socialista va detallar que si el PSOE governa, reformarà l'educació, l'estatut dels treballadors, el Pacte de Toledo i la reforma fiscal.