El president del Govern, Mariano Rajoy, va ratificar davant el Consell de Seguretat de l'ONU el compromís d'Espanya amb actuacions en favor de la dona, i com a prova d'això va anunciar l'augment del finançament espanyol a projectes de Nacions Unides en aquest àmbit. Rajoy va exposar aquest compromís en la seva intervenció en la sessió del Consell de Seguretat de l'ONU que va presidir i en el qual es va aprovar una nova resolució (la 2242) sobre la situació de la dona a països que viuen situacions de conflicte.

En el marc de la presidència espanyola d'aquest òrgan de Nacions Unides durant el mes d'octubre, Rajoy va decidir presidir aquesta sessió sobre "Dona, Pau i Seguretat", que va adoptar aquesta nova resolució per fer front als problemes agreujats de la dona en zones de conflicte.

Acompanyat pel secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, amb qui es va reunir prèviament, el cap del Govern va mostrar la seva satisfacció per la nova resolució de les Nacions Unides i va exposar una sèrie de decisions del seu Govern en favor de les dones. Entre elles, va anunciar que Espanya incrementarà el percentatge de l'Ajuda Oficial al Desenvolupament dedicada a Dones, Pau i Seguretat, i contribuirà al finançament de la unitat de gènere del Departament d'Assumptes Polítics de la Secretaria de les Nacions Unides el 2016.

A això va afegir que l'any que Espanya farà una contribució d'un milió d'euros al nou Instrument d'Acceleració Global i al Fons ONU Dones contra la violència sexual en conflictes. Però, a més, va avançar que Espanya actualitzarà el seu Pla d'Acció Nacional i aprovarà informes periòdics de seguiment que presentarà davant el Parlament, crearà el que va anomenar un "punt focal nacional" i impulsarà la creació d'una xarxa internacional de punts focals.