La Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA) va acordar, per unanimitat, que la jutge Mercedes Alaya no instrueixi el cas dels ERO ni cap de les altres macrocauses que va començar, com els cursos de formació, un cop que va aconseguir la plaça de l'Audiència de Sevilla que va sol·licitar.

En el seu acord, el TSJA considera que la mesura de suport al jutjat d'instrucció 6 de Sevilla, que instrueix els ERO i la seva titular des de juny és María Núñez, quedi limitada a la comissió de servei que ja ve desenvolupant el magistrat de reforç Álvaro Martín.

La decisió del TSJA se sotmet "a la consideració del Consell General del Poder Judicial", l'òrgan que té l'última paraula sobre les comissions de servei judicials i que al juny va proposar dues comissions de servei per al jutjat, una per a Alaya i una altra perquè Álvaro Martín es fes càrrec dels assumptes ordinaris. La comissió aprovada pel Consell concedia a Alaya la instrucció dels ERO i el delicte societari de Mercasevilla, però a la magistrada li va semblar insuficient i va demanar que li donessin també els cursos de formació i els avals de la Junta a empreses.