El president del Govern, Mariano Rajoy, va admetre que la corrupció li ha fet «molt de mal» com a dirigent polític, fins i tot més que les dures mesures econòmiques que ha hagut d'adoptar per sortir de la crisi, i va reconèixer que hauria d'haver estat «més diligent» per afrontar aquests casos. Preguntat en un col·loqui organitzat pel diari El Mundo per la raó per la qual va enviar diversos SMS a l'extresorer del PP Luis Bárcenas quan ja estava sent investigat demanant-li que fos «fort», Rajoy va assegurar que com en «qualsevol ésser humà», de vegades es cometen «errors».

«Jo ja he demanat perdó», va afirmar el president del Govern, que té la sensació que a alguns dirigents polítics només els interessa remoure els casos de corrupció per no haver de parlar d'altres coses.

Rajoy va recordar que el Govern ha aprovat un important paquet legislatiu per lluitar contra la corrupció i va citar com a exemple l'oficina que s'encarregarà de recuperar «allò robat» per aquestes xarxes. Després de recordar que els jutges i fiscals han pogut treballar en aquesta legislatura amb total llibertat i fins i tot han perseguit persones properes al Govern, el cap de l'Executiu es va mostrar convençut que aquestes mesures evitaran nous casos en el futur.

Rajoy sent el suport de la majoria de partits perquè «l'endemà» que el Parlament català aprovi la seva proposta independentista, l'Executiu presenti un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC).

Un suport que ha constatat en la ronda de contactes que ha mantingut amb altres líders polítics i després dels quals no considera necessari signar un document específic perquè creu que el principal text sobre el qual hi ha suport conjunt és la mateixa Constitució.

Malgrat que gran part de la seva intervenció la va dedicar a contrastar l'actual situació econòmica d'Espanya amb la del 2011, el debat català va estar molt present en el seu discurs i en les preguntes que se li van formular.

Per a Rajoy, la seva ronda amb altres dirigents polítics davant la proposta de Junts pel Sí i la CUP ha anat «bé en les coses fonamentals» excepte amb dos partits (IU i Podem) que no secunden el principi de sobirania nacional i proposen un referèndum, encara que es posicionarien contra la independència.

Va treure importància al fet que se subscrigui o no un document després d'aquestes reunions i va destacar que el document més important és la Constitució. En aquest sentit, considera que després d'aquestes entrevistes hi ha acord majoritari per actuar conjuntament amb la direcció que ha de portar el Govern.

«La Constitució es respectarà i crec que tinc el suport d'una majoria de partits que representen una majoria del poble espanyol», va afegir.

No va voler detallar els passos previstos davant les decisions del Parlament català perquè prefereix no avançar-se als esdeveniments, però sí que va garantir que, si s'aprova la resolució cap a la «república catalana», la recorrerà «l'endemà o als dos dies».

CCOO i UGT van plantejar al president del Govern en la seva reunió que les Corts siguin la via per reconduir el desafiament independentista català, van defensar la cohesió social i territorial i a més van indicar que ningú no els ha fet propostes «frontistes».