El secretari general dels socialistes extremenys, Guillermo Fernández Vara, no descarta un acord entre PSOE, Podem i Ciutadans per formar govern.

"Per què no? On està escrit que això no pot ser? Dic jo. Quan un agafa el paper i comença a sumar...", va plantejar el també president de la Junta d'Extremadura en una entrevista amb el diari Hoy.

Guillermo Fernández Vara té "la intuïció que hi ha sortides abans de repetir les eleccions", encara que en l'entrevista declara que caldrà repetir eleccions si Podem no renuncia al referèndum a Catalunya. Segons la seva opinió, part dels electors de Podem no sabien que "han votat que cadascú pugui marxar d'Espanya quan vulgui".

Al llarg de l'entrevista que va oferir al diari, Guillermo Fernández Vara també va considerar que un pacte PP-PSOE abocaria a unes eleccions, ja que és "viable, però no possible" perquè la situació del país és fruit de les polítiques que han dut a terme els populars i perquè podria portar al fet que "el PSOE desaparegui".

Fernández Vara també va plantejar en l'entrevista unes possibles noves eleccions. En el cas de nous comicis, el candidat socialista ha de ser el que guanyi les primàries o el congrés, segons Fernández Encalla, que creu que el conclau del PSOE s'hauria de celebrar entre març i maig.

En les declaracions que va oferir a l'entrevista del diari Hoy, el president extremeny no es decantava ni per Pedro Sánchez ni per Susana Díaz. "Si hi ha diversos candidats jo vull escoltar-los abans de decidir", va indicar.