El grup gihadista Estat Islàmic té més de 3.500 esclaus a l'Iraq

L'organització terrorista ha retallat a la meitat el salari dels seus combatents a Síria

20.01.2016 | 07:13

Les violacions comeses pel grup terrorista Estat Islàmic (EI) a l'Iraq constitueixen un «possible genocidi», segons l'informe publicat per l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Drets Humans i de la Missió de l'ONU en aquest país (Unami), que estableix que el grup gihadista té més de 3.500 esclaus a l'Iraq.
«L'EI continua cometent de forma sistemàtica i generalitzada violacions i abusos de la llei humanitària internacional i de la llei internacional de drets humans. Aquests actes poden suposar, en alguns casos, crims de guerra, contra la Humanitat i possible genocidi», s'estableix en el text.
En teleconferència des de Bagdad, el director de Drets Humans de la Unami, Francesco Motta, va explicar les raons per les quals es pot sospitar de la possibilitat d'un genocidi. «S'ha pogut demostrar la intenció d'acabar totalment o parcial amb comunitats senceres», va afirmar Motta. Si bé Motta va aclarir que l'informe no fa una avaluació profunda i rigorosa sobre els crims comesos i el que signifiquen davant la llei internacional, sí que va deixar clar que l'EI ha comès actes bàrbars de forma intencionada.
«Han perseguit clarament diverses comunitats en base a la seva ètnia o la seva religió, han assassinat part dels seus membres, les han expulsat, les han forçat a convertir-se o les han esclavitzat, en el cas de les dones. La intenció era destruir-les», va afegir.
En l'informe es denuncia que l'EI ha assassinat i segrestat «gran quantitat» de civils. «Les víctimes inclouen aquells que s'oposen a l'EI, així com persones afins al Govern, com a membres de les forces de seguretat, policies, funcionaris, professionals, com advocats, doctors o periodistes, i líders religiosos», s'explica.
Per altra banda, l'Estat Islàmic ha retallat a la meitat el sou dels seus combatents a Síria, segons va explicar la pròpia organització en una circular als seus membres, difosa per l'Observatori Sirià de Drets Humans. El text, emès per La Casa del Capital dels Musulmans, un dels òrgans creats pels gihadistes, anuncia que «a causa de les condicions excepcionals per les quals passa l'Estat Islàmic s'ha decidit reduir a la meitat la quantitat que es paga als mujahidins (guerrers sants)».
L'Estat Islàmic va publicar la seva última revista de propaganda, en la qual va confirmar la mort del conegut com a Gihadista John. John, de nom original Mohammed Emwazi, va morir el 12 de novembre en un atac aeri a Raqqa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema