L'expresident del Consell d'Estat Francisco Rubio Llorente va morir d'un infart als 85 anys. Rubio Llorente, president del Consell d'Estat del 2004 al 2012, era catedràtic de Dret Constitucional emèrit i va ser vicepresident del Tribunal Constitucional, des de març de 1989 fins a juliol de 1992. Nascut a Berlanga de San Fernando (Badajoz) el 25 de febrer de 1930, era doctor en Dret i diplomat de l'Institut de Sociologia i Psicologia Social de la Universitat de Colònia (Alemanya) i de l'Institut d'Estudis Polítics de París.

Partidari d'emprendre la reforma de la Carta Magna en aquesta legislatura, Rubio Llorente va modificar més l'arquitectura del Consell d'Estat per poder dur a terme aquesta reforma.

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, va expressar el seu condol a la família i amics de l'expresident del Consell d'Estat. Rajoy va remetre un telegrama a la família del jurista en què els expressava el condol per la mort i assenyalava que Rubio Llorente ha estat per a tots "un exemple de dedicació al món del dret públic, matèria en la qual va centrar la seva dilatada i fructífera carrera, convertint-se en el mestre de generacions senceres d'estudiosos del Dret Constitucional".

La Comissió Executiva Federal del PSOE va traslladar el seu condol a la família i amics de Francisco Rubio Llorente, que "va destacar al llarg de la seva vida pel seu total compromís amb la Constitució".

Per la seva banda, el Tribunal Constitucional també va expressar en un comunicat encapçalat pel seu president, Francisco Pérez de los Cobos, i la seva vicepresidenta, Adela Asua, el seu condol per la mort de qui va ser el seu magistrat entre 1980 i 1982 i vicepresident entre 1989 i 1992 .