danys materials causats pel sisme a melilla.Interior d'un dels habitatges més afectats pel terratrèmol de 6,3 graus en l'escala Richter.Enorme esquerda en un edifici de la ciutat autònoma que va ser revisat pels bombers. Un home es disposa a recollir runes al mig del carrer procedents d'un edifici de Melilla.

Un terratrèmol de 6,3 graus en l'escala Richter registrat de matinada al mar d'Alborán va provocar més d'una vintena de ferits de caràcter lleu, 11 famílies desallotjades i danys materials a Melilla, a més d'haver-se percebut a Andalusia, on no va causar destrosses. El terratrèmol, amb epicentre a 62 quilòmetres de la localitat marroquina d'Alhucemas, ha estat el més intens dels notats a Espanya des de 2009, encara que no el més greu, i és el tercer que supera els sis graus d'intensitat a Melilla després dels que es van registrar el 1994 i el 2004.

El sisme es va produir poc després d'un quart de sis de la matinada en aigües properes a Alhucemas, a una profunditat de 10 quilòmetres, després d'un altre moviment tel·lúric de menor magnitud, 3,2 graus, a les dues de la matinada a la mateixa zona. El terratrèmol es va percebre amb més intensitat a Melilla, on els serveis d'emergències van rebre més de 200 trucades en només una hora i mitja i es va atendre fins al migdia 26 persones per ferides menors -traumatismes, talls i algunes lesions lleus-, totes elles donades d'alta.

Esquerdes als edificis

La zona més afectada a la ciutat va ser el barri de la Victòria, on es localitza l'immoble Estrella Polar, de sis plantes, en què van haver d'intervenir els bombers per analitzar les esquerdes de l'edifici i on una de les veïnes, Inés García, va afirmar que «el pis semblava e mantega».

El terratrèmol, que va provocar el tancament dels centres educatius per precaució, va afectar també el normal funcionament de l'Administració local de Melilla, a causa dels danys que es van produir al Palau de l'Assemblea, on van aparèixer esquerdes a l'interior de l'edifici i les dues torretes que coronen la part central de la façana, una de les quals amb tota seguretat haurà de ser enderrocada.

El subsecretari d'Interior, Luis Aguilera, i el director general de Protecció Civil, Juan Antonio Díaz Cruz, van viatjar a Melilla per transmetre «un missatge de tranquil·litat» després del sisme, i van dir que les autoritats estan fent un seguiment i tots els dispositius estan preparats davant de possibles rèpliques (es van produir més d'una trentena, algunes amb intensitat superior als quatre graus).