Mitt Romney, el candidat presidencial del Partit Republicà a les eleccions de 2012 als EUA, va advertir als seus coreligionaris que el polèmic magnat Donald Trump, favorit per aconseguir aquest any la nominació, és un «frau». Romney, vinculat a l'aparell del partit, va fer aquest avís en un apassionat discurs que va pronunciar a l'Institut Hinckley de Polítiques, a la Universitat d'Utah (oest dels EUA).

«Donald Trump és un farsant, un frau», va afirmar l'excandidat, que va tornar a instar el multimilionari novaiorquès a publicar les seves declaracions de la renda, que, segons el seu parer, seran una «bomba» perquè l'empresari «té massa a amagar».

«Les seves promeses són inútils, com una carrera de la Universitat Trump», va assenyalar, amb ironia, Romney, en al·lusió a la institució acadèmica creada pel multimilionari, les operacions de la qual van cessar el 2011 sota sospita de pràctiques il·legals. En la seva opinió, el magnat immobiliari «està enredant el públic nord-americà». Romney va demanar als republicans que rebutgin la candidatura de Trump en unes eleccions que «tindran profundes conseqüències per al partit».