Trobada multitudinària d'expresos d'ETA per parlar dels reclusos

Els assistents donen llum verd a la possibilitat que els presoners en base a "vies legals" puguin acostar-se progressivament a Euskadi

14.03.2016 | 07:14
Més de 750 exreclusos es van reunir ahir a Usurbil (Guipúscoa).

Expresos i fugits d'ETA van anunciar ahir que els "passos individuals" per "vies legals" que facin els presos de la banda s'adoptaran en base a "decisions col·lectives" i van advertir que no consentiran que "ningú fiscalitzi aquests passos ni els nous que puguin venir en el futur". Un total de 750 exreclusos i persones fugides, segons dades dels organitzadors, es van reunir al poliesportiu d'Usurbil (Guipúscoa), on van llegir el manifest "A la direcció de l'amnistia, presos i fugits bascos a casa".
En el text, van recordar que el 2013 l'autodenominat col·lectiu de presos polítics bascos (EPPK) ja va mostrar la seva disposició "a fer passos per la via de la legalitat" i que "ja n'ha fet alguns", i va afegir que ara serà el mateix EPPK "qui decideixi quins camins i quins ritmes utilitzarà per alimentar aquesta via". En aquest sentit, van dir "alt i clar" que donen suport als presos de l'EPPK per fer usos d'aquestes "vies legals" i "desenvolupar un procés articulat de tornada a casa".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema