Corea del Nord va realitzar el seu primer llançament en dos anys de míssils balístics d'abast mitjà, una nova demostració de força en plena etapa de tensió que va generar protestes en la comunitat internacional. L'Exèrcit Popular nord-coreà va disparar de matinada des del comtat de Sukchun, al nord de Pyongyang, un primer míssil que va volar uns 800 quilòmetres fins a caure al mar de l'Est (mar del Japó), segons l'Estat Major Conjunt (JCS) de la veïna Corea del Sud.

Tot just vint minuts després, els radars de Seül van detectar el llançament d'un segon míssil que va arribar a una alçada de 17 quilòmetres i després va desaparèixer, fet pel qual s'interpreta que va esclatar a l'aire. El Ministeri de Defensa sud-coreà creu que els projectils llançats ahir són Rodong, un míssil balístic autòcton d'abast mitjà amb un rang de 1.300 quilòmetres.

Es tracta de la primera vegada des de finals de març de 2014 que Corea del Nord dispara els seus Rodong, una acció vetada al país comunista en virtut de les resolucions imposades en els últims anys pel Consell de Seguretat de l'ONU.