El president de l'Executiu en funcions, Mariano Rajoy, va dir ahir que el seu partit està disposat a parlar "seriosament" per formar govern i va assegurar que seguirà "lluitant" per Espanya i per l'interès general dels espanyols "fins al final" , abans d'afegir: "No em rendiré mai".

Rajoy va clausurar un acte de Noves Generacions a Guadamur (Toledo), una intervenció que va finalitzar afirmant: "Seguiré lluitant per Espanya, pels espanyols, pel medi rural, pel sentit comú i la raó. No em rendiré mai".

"Si algú vol parlar, nosaltres estem disposats a parlar, però no estem disposats a continuar amb aquest espectacle que no condueix enlloc", va afirmar.

Acompanyat de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, el cap del Govern ha garantit que seguirà "lluitant" per Espanya, per l'interès general i pels 7,3 milions de persones que van confiar el 20 de desembre en el Partit Popular.

A punt de complir-se tres mesos de la celebració de les eleccions generals, Rajoy va insistir que Espanya necessita un Govern "amb molt de suport i en el qual estiguin representats almenys els dos grans partits, que són els que més vots han tingut", tot i que va precisar que aquest executiu hauria d'estar presidit pel PP, en haver estat el partit més votat.

L'objectiu seria fer un programa per a quatre anys centrat en els interessos generals dels espanyols i en el qual, va assenyalar, hi podria entrar Ciutadans, "encara que els seus vots no són necessaris".

Ni suport i abstenció

Rajoy va descartar donar suport o abstenir-se en una nova sessió d'investidura davant el pacte del PSOE i Ciutadans. "No ho farem", va advertir.

El president en funcions va criticar la "infinitat de rumors, reunions, vetos dels uns als altres, rodes de premsa" dels últims temps i es va referir a aquells que estan "en permanent roda de premsa".

Després d'afirmar que l'oferta del PP és la mateixa des de l'endemà de les eleccions i qualificar-la de "raonable, justa i moderada", va dir que l'altra alternativa, que el PSOE governi amb Podem i altres partits d'esquerra i nacionalistes és "terrible per a Espanya, per la unitat d'Espanya, per a l'economia espanyola i per als serveis públics".

"El que no podem fer és equivocar-nos ni tornar a posar en pràctica polítiques que van estar a punt de destruir el nostre país", va apuntar el cap del Govern, abans d'assegurar que el PP no està disposat a participar en aquesta "comèdia d'embolics o sainet".