El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, compareixerà el 6 d'abril davant del ple del Congrés per informar de l'últim Consell Europeu, en el qual es va tancar un acord amb Turquia sobre els refugiats, però després d'això la sessió no continuarà amb altres iniciatives de control, com pretenia l'oposició. La falta d'acord a l'hora de fixar la quota d'iniciatives que correspon a cada grup polític ha impossibilitat aquesta sessió de control.

Després de la compareixença de Rajoy, el ple debatrà i, si s'escau aprovarà portar el Govern al Tribunal Constitucional per la seva negativa a sotmetre's al control parlamentari, segons l'ordre del dia fixat per la Junta de Portaveus de la Cambra.

Fonts de l'Executiu van confirmar que manté la seva posició que el Govern en funcions no se sotmeti al control d'un Parlament que no li ha donat la seva confiança, mentre que el propi Rajoy va assegurar que el control del Congrés a un Executiu en funcions «no té cap sentit» i que la seva compareixença per parlar de l'acord de la UE sobre refugiats és simplement «informativa».

El president del Congrés, Patxi López, va explicar que no ha estat possible incloure preguntes orals i interpel·lacions a l'ordre del dia del ple de la setmana que ve, per no haver arribat els grups encara a un acord sobre la quota d'iniciatives que correspon a cada un. «Cal donar termini perquè els grups arribin a un acord, perquè no hi ha hagut consens», va assenyalar López, després de recordar que a principis de cada legislatura es renova l'acord sobre el nombre d'iniciatives que correspon presentar a cada grup parlamentari en les sessions de control.

Segons va explicar el portaveu del PSOE, Antonio Hernando, fa dies que el seu grup va arribar a un acord amb Podem i Ciutadans perquè el contingent d'iniciatives de control fos el següent: vuit el PP, sis el PSOE, cinc Podem, tres Ciutadans i una cada un dels altres grups. Hernando, que va qualificar de «raonable» aquest repartiment, va admetre que no havien «parlat amb la resta» dels grups d'aquesta proposta, fet pel qual ahir no hi va haver consens i es va retardar la decisió.