Un estudi rebutja que els toros rebin subvencions milionàries

El treball de la Universitat d'Extremadura hi veu un greuge comparatiu respecte a altres manifestacions d'art

04.04.2016 | 07:05

Un estudi realitzat per la Universitat d'Extremadura, a càrrec de l'Associació Nacional d'Organitzadors d'Espectacles Taurins, rebutja la teoria animalista que els toros reben subvencions multimilionàries per part de les administracions públiques. Aquest estudi, titulat "Els toros a Espanya, gran impacte econòmic amb mínimes subvencions" ha treballat amb fonts oficials i dades del 2013.
Defensa que les ajudes econòmiques no són de 600 milions d'euros anuals, com diuen els antitaurins, sinó de 24 milions d'euros, un 0,9% de la despesa cultural.
El Govern central només destina a la tauromàquia els 30.000 euros corresponents al Premi Nacional de Tauromàquia, una aportació simbòlica, que suposa el 0,01% del total destinat a activitats culturals, i que, els autors defensen, suposa un greuge comparatiu amb la resta d'arts escèniques i musicals, segons els autors de l'estudi . La indústria cinematogràfica, per exemple, rep 1.835 vegades més subsidis que les curses de braus, que, en canvi, tripliquen la seva taquilla, segons l'estudi de la Universitat d'Extremadura.
Segons els pressupostos generals de l'Estat de 2013, dels 162.470.000 que l'Estat destina a la cultura, el 55,04% van per al cinema, 36,86 % per al teatre i 70,57% per als programes de música de dansa, a més d'altres assignacions com els 27.780.000 d'euros per al patrimoni històric, o els 139.130.000 per a museus.
Una altra dada rellevant és que només quatre de les disset comunitats autònomes van destinar partides al toreig en els seus pressupostos generals de 2013. Concretament, Andalusia, Madrid, País Valencià i l'Aragó,
La Junta d'Andalusia va invertir aquest any 95.000 euros, el Govern d'Aragó tan sols 1.000 euros,el País Valencià va consignar 1,5 milions d'euros per a la rehabilitació i conversió de la plaça de toros de Villena (Alacant) en un recinte multiusos, i la Comunitat de Madrid va destinar 1.410.851 euros al seu Centre d'Assumptes Taurins.Segons l'estudi, en aquest últim cas són les curses de braus, i no a l'inrevés, les que financen al govern autonòmic de la capital, ja que només amb el cànon d'arrendament anual de la plaça de las Ventas arriben als 2.325.000 euros .
 Per la seva banda, la contribució dels ajuntaments espanyols a la tauromàquia aquest mateix any va ser de 20.116.278 euros, el 1,4% dels seus pressupostos culturals. L'estudi assenyala que la contribució dels ajuntaments als toros es veu compensada pel lloguer de les places.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Iceta no veu risc de ruptura amb el PSOE i insisteix que defensarà el «no»

"Avui no col·lidirem amb el PSOE, venim a expressar els nostres arguments", diu a l'entrada del...

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Centenars de persones demanen el «no» a Rajoy davant de la seu de Ferraz

Els manifestants sol·liciten la celebració d'un Congrés extraordinari i unes primàries per elegir...

Rajoy s´embolica amb l´anglès i diu que serà investit en «one hour»

Rajoy s´embolica amb l´anglès i diu que serà investit en «one hour»

Així ha contestat a Brussel·les en ser preguntat per la seva possible investidura · Volia dir en...

Mor un camioner a Castella i Lleó a l´explotar-li una roda mentre la canviava

La víctima, de 49 anys, va quedar atrapat sota el seu vehicle quan la roda va fer explosió

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El Tribunal Suprem crida a declarar Rita Barberá com a imputada el 21 de novembre

El jutge Conde Pumpido admet la personació del PSOE com a acusació popular imposant-li una fiança...

Enllaços recomanats: Premis cinema