La policia macedònia torna a llançar gasos contra els refugiats

Les forces de seguretat responen amb aquesta mesura per impedir l'entrada de persones al país balcànic

14.04.2016 | 07:24
Un refugiat llança de tornada una bomba de gas lacrimogen.

Les forces antiavalots de l'Antiga República Iugoslava de Macedònia (ARIM) van reprimir ahir novament amb gasos lacrimògens i granades atordidores l'intent d'un grup de refugiats de creuar il·legalment la frontera des del campament grec d'Idomeni.
«Poc després del migdia, un grup d'entre 50 i 100 refugiats es va acostar a la tanca i va llançar pedres contra les forces antiavalots del país veí, que van respondre amb lacrimògens», va explicar a Efe una font de la policia grega.
Segons la citada font policial, que no tenia informació sobre si hi va haver ferits, la calma va ser restablerta uns minuts després.
El portaveu del centre del Govern per a la gestió dels refugiats, Yorgos Kyritsis, va assenyalar a Efe que la situació de moment està tranquil·la i que en el lloc es troben força antiavalots grecs per fer de para-xocs a la frontera. Segons Kyritsis, aquest cop es va tractar només d'unes 50 persones, totes elles joves.
Els mitjans presents al campament van relatar que els refugiats es van acostar a la tanca demanant a crits l'obertura de les fronteres. Poc abans dels enfrontaments la policia grega va detenir una persona en els voltants del campament de Idomeni que portava una aerosol de gas pebre, considerada una arma segons la legislació grega.
La d'ahir va ser la segona intervenció de les forces frontereres macedònies contra migrants i refugiats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema