El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz va bloquejar els comptes bancaris de Manos Limpias i Ausbanc dins de la causa contra els seus dirigents per extorquir bancs a canvi de publicitat positiva i fer xantatge amb la promesa que retirarien acusacions judicials del sindicat. Aquesta és una de les diligències que, a petició de la Fiscalia de l'Audiència Nacional, va acordar el jutge en aquest cas, fet pel qual dilluns va enviar a la presó els màxims responsables de Manos Limpias i Ausbanc, Miguel Bernad i Luis Pineda, respectivament.

A part dels comptes de les organitzacions, Pedraz també va ordenar el bloqueig de tots els que estiguin a nom de Bernad i Pineda. Els investigats (per ara 14 persones), segons el jutge, formaven part d'una organització criminal dirigida per Pineda, qui usava la «cobertura» de presidir una associació en defensa dels consumidors davant dels bancs quan en realitat coaccionava les entitats a canvi de diners.

Per part seva, el president de Creditservices, Javier López, va denunciar que el president d'Ausbanc li va demanar 300.000 euros a l'any «durant tota la vida» i el va amenaçar de fer una campanya de desprestigi contra la seva empresa si no els abonava. López va explicar que Pineda l'intimidava amb «inventar-se temes», ja que aquest era el seu?modus operandi habitual».

L'advocada de Manos Limpias en el judici del cas Nóos, Virginia López Negrete, va assenyalar que «els fets em semblen horribles, estic esglaiada amb aquest assumpte». «Mai a la meva vida ni a la meva carrera professional havia passat per quelcom semblant», va dir López Negrete a la seva arribada al judici pel cas Nóos.