Una ciutadana espanyola, amb doble nacionalitat equatoriana, es troba entre les víctimes del terratrèmol de dissabte el nord de l'Equador. El ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, va advertir dilluns de la possibilitat que hi hagués víctimes de nacionalitat espanyola davant la nombrosa colònia d'espanyols a Quito i Guayaquil, incloent els espanyols d'origen i els que compten amb doble nacionalitat. Espanya va enviar un segon avió a la zona amb tretze tones d'ajuda humanitària per assistir les víctimes.

Un nou terratrèmol de 6.1 graus en l'escala oberta de Richter va sacsejar la costa nord de l'Equador. El moviment tel·lúric es va localitzar a 25 quilòmetres a l'oest de Muisme, localitat situada a uns cent quilòmetres de Pedernales, considerada la zona zero del sisme de 7,8 graus registrat dissabte. El terratrèmol es va registrar a 15,7 quilòmetres de profunditat i no es va emtre un avís de tsunami.

L'Equador intenta encara recuperar-se del sisme i les successives rèpliques ocorregudes en aquesta mateixa zona des de dissabte, amb el resultat per ara d'uns 500 morts, més de 4.000 ferits i 231 desapareguts. El tremolor inicial va afectar un tram de costa del Pacífic de més de 100 quilòmetres on ha causat danys valorats inicialment per les autoritats en uns 3.000 milions de dòlars.

Quatre dies després del terratrèmol, el personal de rescat manté l'esperança de trobar amb vida gent a la qual busca entre els ferros retorçats i les ruïnes de construccions. Christian Rivera, director del Centre d'Operacions Especials del Municipi de Quito, basa la seva confiança en els 12 supervivents que han rescatat d'entre les runes en els dies posteriors al sisme.