El president d'Ausbanc, Luis Pineda, a la presó provisional des de dilluns passat, va organitzar i hauria pagat la presentació del partit de l'exjutge Elpidio Silva, Moviment Xarxa, i el va promoure durant la campanya de les eleccions europees de maig de 2014, segons va informar ahir El Confidencial.

Segons aquest diari digital, Pineda, que va ser enviat a presó pels delictes d'extorsió, amenaces, pertinença a organització criminal, estafa, administració deslleial i frau de subvencions, "hauria assumit les despeses de la presentació oficial a Sevilla de Moviment Xarxa", la formació amb la que Silva es va presentar a les eleccions europees de maig de 2014. El Confidencial recorda que l'acte de presentació del partit de Silva va ser dirigit pel periodista Jesús Quintero i es va celebrar en el seu propi teatre, situat al centre de Sevilla.

Acusació particular

Per altra banda, Podem va demanar al jutge Pedraz personar-se com acusació popular en la causa oberta als màxims dirigents de Mans Netes i Ausbanc, Miguel Bernad i Luis Pineda, als quals s'acusa d'extorsionar a canvi de retirar acusacions com a la infanta Cristina en el cas Nóos.