El Govern de Veneçuela va decretar que el sector públic no treballarà els dimecres, dijous i divendres com a mesura d'estalvi ?energètic en el marc de la sequera que pateix el país i va demanar als poders judicial, electoral i ?ciutadà que col·laborin amb aquesta decisió. «Els dimecres, dijous i divendres no es treballarà en el ?sector públic a excepció d'aquelles tasques que són fonamentals i que són necessàries, igualment els divendres seran no laborables per als planters educatius dels ?nivells inicial, nivell mitjà i el nivell bàsic», va explicar el ?vicepresident executiu, Aristóbulo Istúriz.

El vicepresident va fer l'anunci des de l'embassament de Guri, el més important del país, que es troba en un nivell crític d'aigua, on va avançar que el president, Nicolás Maduro, li va demanar donar aquesta informació. El Govern ja havia anunciat el 7 d'abril que els divendres no es treballaria en el sector públic per atendre l'emergència nacional ocasionada per la sequera.

Minuts després de l'anunci d'Istúriz, el cap d'Estat va confirmar la informació des del seu programa de ràdio i televisió i va anunciar que es va instal·lar una comissió presidencial especial per recuperar «tot l'ecosistema del Guri».

«El vicepresident ha anunciat, així li vaig donar la instrucció, una nova mesura necessària perquè l'administració pública treballi dilluns i dimarts mentre passem aquestes setmanes crítiques i extremes on estem fent tot per salvar el Guri», va afirmar Maduro. A més, va assenyalar que a partir d'avui, es mantindrà aquest sistema laboral durant dues setmanes.

Diversos disturbis i accions vandàliques es van registrar a diverses ciutats de Veneçuela, dins de les protestes pels talls de llum i aigua i per l'escassetat d'aliments. El governador de l'estat de Zulia, a l'oest, Francisco Arias, va assenyalar que s'han produït «accions desestabilitzadores» a la ciutat de Maracaibo que, segons la premsa local, són disturbis provocats per persones que es queixaven dels continus talls d'aigua i llum que estan patint.