La Comandància Suprema de les Forces Armades sirianes va anunciar una ampliació de 48 hores de la treva parcial declarada el passat 30 d'abril a la regió de Guta Oriental, a la perifèria de Damasc. L'Exèrcit va informar de «l'entrada en vigor d'una ampliació del règim de calma a Damasc i Guta Oriental per 48 hores més».

Dissabte, les autoritats sirianes van començar a aplicar una treva parcial a Guta Oriental durant 24 hores i al nord de la província costanera de Latakia, durant 72. Diumenge, les Forces Armades van assenyalar que estenien el «règim de calma», com anomenen aquest cessament de les hostilitats, 24 hores més a Guta Oriental, el principal bastió de l'oposició a l'extraradi de la capital.

Paral·lelament, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va reclamar estendre la treva parcial en vigor en algunes zones de Síria a tot el país, especialment a la ciutat d'Alep, escenari de repetits bombardejos en els últims dies. «El secretari general està profundament preocupat per la perillosa escalada de la lluita a Alep i els seus voltants i el patiment intolerable que està causant entre els civils», va explicar l'ONU en un comunicat. Ban va demanar per a això que el renovat cessament d'hostilitats a Damasc i Latakia s'estengui «a altres parts de Síria».