La cèl·lula gihadista de tres membres desmantellada divendres passat a Nador tenia previst atemptar contra diversos objectius en aquesta ciutat del nord marroquina i a la veïna ciutat espanyola de Melilla, segons han revelat els investigadors. A falta de confirmació oficial, el diari Asabah i el portal web le360.ma coincidien en què aquests tres gihadistes incloïen entre els seus objectius l'aeroport i el port de Melilla, així com els dos passos fronterers que uneixen la ciutat amb el territori marroquí: els de Farhana i de Beni Enzar. També podrien estar plantejant-se atemptar a la ciutat de Brussel·les.

Els altres objectius se situaven fonamentalment a la seva pròpia regió (Nador i voltants) i concretament eren el port de Beni Enzar, la zona industrial de Seluán, l'aeroport de Nador i la caserna militar de Zghenghen. També es trobava entre els seus possibles objectius el mausoleu de Sidi Ali (donada l'hostilitat que els gihadistes professen contra l'anomenat «islam popular»), igual que les seus de l'ajuntament i de la prefectura (govern civil).

En poder dels detinguts es van trobar fotografies dels diferents objectius que havien triat, a més de proves que pensaven aprovisionar-se d'armes mitjançant l'assalt a una armeria de Nador que ven material de caça.

La informació filtrada pels investigadors, i que sembla procedir de les confessions de les persones detingudes, assenyala que tenien pensat segrestar i decapitar quatre estudiants d'esquerres d'una facultat universitària de la ciutat de Seluán.