Almenys catorze persones van morir a la ciutat siriana d'Alep (nord) pel llançament de coets de grups armats contra diferents parts de la població sota el control de les autoritats, entre elles un hospital. Almenys 11 civils van perdre la vida i 37 van resultar ferits pel llançament de 65 projectils per part del Front Al-Nusra, filial siriana d'Al-Qaeda, i altres faccions contra diversos districtes residencials d'Alep. Els atacants van obrir foc contra el carrer Al Nil i els barris d'Al Jalediya, Al Mokambo, Al Sabil i els voltants de la mesquita d'Al Rahman.

A més, tres dones van morir i altres disset persones van resultar ferides per l'impacte de coets contra l'hospital d'Al Dabit, a l'àrea d'Al Muhafaza, sota domini governamental. El Consell de Seguretat de l'ONU va exigir que es garanteixi la protecció d'hospitals i personal sanitari a zones de guerra davant l'augment dels atacs d'aquest tipus en conflictes com els de Síria, Iemen o l'Afganistan. Els quinze membres van adoptar per unanimitat una resolució que, tot i que no aporta noves mesures, recorda als combatents les normes internacionals en vigor i fa una clara crida a respectar-les.

«Fins i tot les guerres tenen regles, és moment de respectar-les i assegurar el seu compliment», va assenyalar el secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, en un discurs després de l'aprovació del text.

Per altra banda, el primer judici per crims de guerra a Síria es va iniciar ahir a la ciutat alemanya de Frankfurt. A la banqueta s'asseu un ciutadà alemany d'origen iranià de 21 anys anomenat Aria Ladjedvardi, acusat de «perpetrar crims de guerra» després que es difonguessin a través de Facebook imatges en què se'l veia, amb dues persones més, posant al costat als caps de dos homes decapitats a Síria.

La fiscalia federal alemanya considera que els tres combatents volien ridiculitzar d'aquesta manera les víctimes i humiliar-les encara després de mortes. No obstant això, Ladjedvardi va argumentar que va ser obligat a posar al costat dels caps.