Un vaixell pesquer sobrecarregat d'immigrants va naufragar davant de les costes de Líbia, en el que suposa el tercer succés d'aquest tipus en tres dies. Els guardacostes italians van enviar una petició d'ajuda als vaixells que es trobaven a la zona assegurant que hi havia «350 persones al mar». La marina italiana va explicar que va recuperar almenys 45 cossos i va rescatar 130 persones. Entre dimecres i dijous, dos naufragis a la mateixa zona van causar més de 100 morts, recordant el drama que segueixen experimentant milers d'immigrants al Mediterrani.

Més de 1.900 persones van ser rescatades ahir en 16 operacions de salvament desplegades al mar Mediterrani quan navegaven a la deriva amb la intenció d'arribar a les costes europees. La guàrdia costanera italiana va assenyalar que totes les operacions van tenir lloc al canal de Sicília, que separa l'illa italiana i la costa africana de Tunísia, i van ser coordinades pel Centre Nacional de Socors de la Guàrdia Costanera de Roma, pertanyent al Ministeri de Transport italià.

En els rescats van participar-hi unitats de la Guàrdia Costanera, tres de la Marina Militar italiana, tres remolcadors, una nau mercant i dues embarcacions d'organitzacions no governamentals.

Aquests rescats es van produir després que naus europees coordinades per la Guàrdia Costanera italiana hagin rescatat en l'última setmana més de 10.000 persones. Itàlia, per la seva posició geogràfica, rep habitualment un elevat nombre d'immigrants i refugiats procedents d'Àfrica que veuen en aquest país un pont per arribar a a Europa.