L'advocat Omar Estacio va denunciar que des del 24 de maig no han tingut contacte amb Coromoto Rodríguez, cap de seguretat del president del Parlament veneçolà, Henry Ramos Allup, detingut per la seva presumpta relació amb actes violents registrats en una marxa opositora. "Aquí hi ha una situació d'aparent desaparició forçada. Des del 24 del mes passat nosaltres no podem estar en contacte amb el nostre defensat ni els seus familiars", va assegurar Estacio.

El comissari Rodríguez va ser detingut el 19 de maig passat després d'una manifestació convocada per l'aliança opositora Mesa de la Unitat Democràtica (MUD) per pressionar el Poder Electoral en l'activació d'un referèndum per revocar el mandat del president, Nicolás Maduro. Malgrat que els opositors van anunciar el passat 24 que un tribunal va autoritzar el seu alliberament, encara continua detingut en una seu del Servei Bolivarià d'Intel·ligència (Sebin), tot i que Estacio va assegurar desconèixer el seu parador.

"Desconec on està perquè he anat a la seu del Sebin i m'han donat diverses excuses, se'm diu que no el puc veure. No puc assegurar que ell hi sigui, per a mi està desaparegut", va afirmar.

Per part seva, el líder opositor veneçolà Leopoldo López, que compleix a la presó una condemna de gairebé 14 anys, va afirmar haver dit a l'expresident del Govern José Luis Rodríguez Zapatero que el diàleg que intenta promoure no pot estar per sobre d'un canvi de Govern. "Li vaig expressar que cap conversa o diàleg pot estar per sobre de l'interès més gran: aconseguir el canvi Constitucional aquest 2016", va informar López a través del seu compte a Twitter controlat pels seus afins per difondre els missatges de l'opositor.