El primer ministre de Turquia, Binali Yildirim, ha confirmat el nou balanç de víctimes després de l'atemptat múltiple ocorregut a última hora d'aquest dimarts a l'Aeroport Atatürk d'Istanbul, elevant la xifra de morts a 41, tal com ha indicat l'agència britànica Reuters.

Yildirim ha assegurat que entre els ferits --l'últim balanç ha estat de 147, segons la cadena de televisió turca Haberturk-- es troben alguns en estat greu, per la qual cosa la xifra de víctimes mortals podria anar elevant-se durant les pròximes hores. Segons ha confirmat una font al diari 'Daily Sabah', són sis els ferits de gravetat.

Cap grup ha reivindicat de moment l'autoria dels atacs, però les autoritats turques sospiten que l'autodenominat Estat Islàmic podria estar darrere d'ells.

El governador d'Istanbul, Vasip Sahin, ha confirmat que han estat tres els suïcides que han dut a terme els atacs a Atatürk, el major aeròdrom de la ciutat turca.

El ministre de Justícia, Bekir Bozdag, ha explicat que un mínim d'un d'ells ha obert foc amb un fusell Kalaixnikov abans de detonar els explosius, segons 'Hurriyet'. Un testimoni ha indicat a la cadena CNN Türk que havia sentit trets des de l'aparcament de l'aeroport.

Nombroses ambulàncies han hagut de desplegar-se a la zona, i fins i tot diversos taxis han estat transportant ferits als hospitals. Mentrestant, el primer ministre turc ha ordenat un gabinet de crisi entorn de l'incident.