El director de l'FBI, James Comey, va afirmar ahir que la candidata demòcrata a la presidència dels EUA, Hillary Clinton, no ha de ser processada per l'ús que va fer de diversos servidors de correu electrònic privats per tractar assumptes oficials quan era secretària d'Estat, entre 2009 i 2013. La recomanació de l'FBI és provisional i la decisió definitiva depèn del Departament de Justícia dels EUA.

El director de l'FBI va indicar que l'exsecretària d'Estat va utilitzar «nombrosos» dispositius mòbils per gestionar «diversos servidors» privats de correu electrònic en què va tractar assumptes oficials i confidencials durant els seus quatre anys al capdavant de la diplomàcia nord-americana.

«Encara que no es van trobar proves clares que la secretària Clinton o els seus companys tinguessin intenció de violar les lleis que regeixen el maneig d'informació classificada, hi ha proves que van ser molt negligents en el seu maneig d'informació molt delicada, altament classificada», va afegir. L'investigació va mostrar que 110 missatges de correu electrònic inclosos en 52 cadenes de missatgeria contenien informació classificada.