El primer ministre britànic sortint, David Cameron, va assegurar que el Regne Unit és «més fort» després dels seus sis anys en el Govern, abans de cedir el càrrec a Theresa May. En una declaració davant la seva residència Downing Street, abans d'acudir al palau de Buckingham per presentar la seva dimissió a la reina Isabel II, Cameron va desitjar a May sort en les negociacions sobre la sortida del país de la Unió Europea (UE).

Acompanyat per la seva dona, Samantha, i els seus tres fills -Nancy, Florence i Arthur-, Cameron va assenyalar que la nova primera ministra aportarà el lideratge «fort» i «estable» que el país necessita. «Ha estat l'honor de la meva vida servir al nostre país com a primer ministre», va afegir.

Cameron va deixar de ser primer ministre britànic en presentar formalment la seva dimissió davant la reina Isabel II, que va encarregar la formació d'un nou Govern a la també conservadora Theresa May. El polític tory va anunciar la seva intenció de renunciar al càrrec hores després de conèixer la victòria del Brexit en el referèndum del 23 de juny, un any després d'haver aconseguit a les urnes un segon mandat al capdavant del Govern, per majoria absoluta.

La nova primera ministra va assenyalar en assumir el càrrec que el Regne Unit afronta moments de «grans canvis» després de la votació favorable a la sortida del país de la Unió Europea. May va afirmar que liderarà una administració que treballarà per la justícia social i per a tots els ciutadans, no per a «uns pocs» privilegiats.

En referir-se al Brexit, la nova primera ministra va pronosticar que el Regne Unit «estarà a l'altura del desafiament» que hi ha per davant, però va confiar que el resultat sigui «positiu».

May va anunciar ahir mateix els components del seu nou govern, entre els que destaquen l'exalcalde de Londres Boris Johnson, que serà ministre d'Exteriors en substitució de Philip Hammon, que passarà a ser titular d'Economia, o David Davis, que serà el ministre encarregat de tutelar la sortida de la UE.