El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha confirmat que no hi ha constància de víctimes espanyoles entre els 84 morts i el centenar de ferits que ha causat l'atemptat de Niça.

Rajoy ha explicat que la vicepresidenta del Govern en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha cridat a primera hora als líders de les principals forces polítiques per informar de la situació i que ell ha parlat amb el Rei, que està "puntualment informat" .

En una compareixença al Palau de la Moncloa, el cap de l'Executiu ha agraït la tasca de tots els membres dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i de les Forces Armades que, dia a dia, vetllen per la seguretat.

I ha remarcat que "a ells devem la enorme tasca de prevenció que es realitza dins i fora de les nostres fronteres".

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha ofert també a França "tota la cooperació" d'Espanya per detectar, perseguir i castigar els terroristes i als qui els emparen, i ha recalcat que el terrorisme és una amenaça global que exigeix una resposta "global i integrada".

Rajoy ha comparegut al Palau de la Moncloa per mostrar la solidaritat d'Espanya amb les famílies de les víctimes de l'atemptat de Niça i amb el dolor "de totes les persones de bé, víctimes potencials de la barbàrie, la desraó i el menyspreu més absolut a la vida humana ".

El Govern ha decretat dol oficial fins demà a les nou del matí i ha convocat un minut de silenci en tots els organismes oficials aquest migdia.