El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, considera que encara no té «informació suficient per actuar», i per això l'organisme esperarà als «pròxims mesos» per decidir si aplica noves mesures d'estímul amb les quals afrontar les conseqüències del Brexit. Això, en el llenguatge dels bancs centrals, vol dir que a més de mantenir els tipus d'interès en els seus mínims històrics durant «un llarg període de temps», el Consell de Govern del BCE està disposat «a fer servir totes les eines disponibles dins del seu mandat»?per seguir sostenint l'economia comunitària si això fos necessari. I podria ser-ho perquè, segons va afirmar Draghi, «els vents en contra de la recuperació econòmica a la zona de l'euro inclouen el resultat del referèndum al Regne Unit», a més de certes incerteses geopolítiques i les febles perspectives de les economies emergents.

Per altra banda, el president francès, Fraçois Hollande, va acordar amb la nova primera ministra britànica, Theresa May, donar al Regne Unit temps per separar-se de la Unió Europea (UE), però va considerar que «com més aviat sigui, millor».

Els britànics «necessiten temps» per invocar l'article 50 del Tractat de Lisboa i preparar les negociacions que a partir d'aquest moment s'entaularan amb la UE -amb un termini màxim de dos anys-, va dir Hollande, encara que va mostrar la seva esperança que el procés es tanqui de la forma més ràpida possible. Segons el parer del president francès, «és el poble britànic el que ha decidit sortir de la UE, i és el que ha d'extreure les conclusions de la seva decisió» adoptada de forma lliure i democràtica.

«Marxem de la UE, però no d'Europa. Ni abandonem la nostra amistat amb França ni amb els nostres aliats i sempre treballarem junts per defensar els valors que compartim», va rdir May.

Paral·lelament, el president del Govern, Mariano Rajoy, i May van mantenir una conversa telefònica en què tots dos van deixar clar que cap ciutadà espanyol o del Regne Unit ha de sortit perjudicat pel Brexit.