El fiscal general de l'estat de Nova York (EUA), el demòcrata Eric Schneiderman, va anunciar que ha obert una investigació a la Fundació Donald J. Trump per algunes de les seves transaccions. «Ens preocupa que la Fundació Trump hagi incorregut en alguna pràctica irregular», va assenyalar Schneiderman.

El fiscal novaiorquès va afegir que l'objectiu de la investigació és «assegurar-se que la fundació està complint amb les lleis que regeixen les organitzacions benèfiques a Nova York».

El rotatiu The Washington Post ha publicat diversos articles en els últims dies en què assegura que la Fundació Trump ha dut a terme algunes transaccions qüestionables. Per exemple, segons el diari, el magnat immobiliari va adquirir un retrat d'ell mateix pel qual va pagar més de 17.000 euros amb diners de la fundació destinats a beneficència.

La fundació també va fer una donació il·legal de més de 22.000 euros el 2013 -per la qual ja va pagar una multa- a la campanya de la fiscal general de Florida, Pam Bondi, quan la seva oficina estudiava la possibilitat d'una investigació per frau contra la Universitat Trump, cosa que finalment no va fer. Unes transaccions de les que es va fer ressò el propi president nord-americà, Barack Obama, durant la seva campanya a favor de la candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton.

Schneiderman té una altra investigació oberta contra l'imperi Trump, en aquest cas contra la Universitat Trump per defraudar 35,5 milions d'euros a 5.000 persones. La Fundació Trump va donar 89.000 euros a una organització (Citizens United) que va interposar una demanda contra Schneiderman el 2014.