La presidenta andalusa, Susana Díaz, va reiterar el seu convenciment de l'honradesa dels seus antecessors Manuel Chaves i José Antonio Griñán, imputats en el cas dels ERO, i va demanar que la Justícia «actuï al més aviat possible» en aquest cas. Díaz va valorar que «tant Chaves com Griñán van assumir responsabilitats polítiques, van deixar el seu escó i van abandonar el partit», decisions que altres polítics imputats no han pres, en al·lusió a l'exalcaldessa de València Rita Barberá.

«Amb tot el respecte que li tinc a la Justícia crec fermament en l'honradesa i en l'honestedat tant de Pepe Griñán com de Manolo Chaves, als qui no se'ls ha acusat de beneficiar-se de res personalment; espero i desitjo que com més aviat millor paguin i ho facin bé aquells que es van beneficiar d'un fet que evidentment ens sufoca a tots», va afegir.

La presidenta andalusa va revelar que havia parlat amb els seus antecessors «en les últimes hores» i va negar haver guardat silenci després d'haver estat imputats pel fiscal, tot assegurant que s'ha referit al tema en el seu primer acte públic. «Espero que la Justícia sigui implacable amb els que veritablement ho van fer, i que són els responsables d'un fet que ens sufoca», va afegir.

Per part seva, el PP andalús va criticar que el PSOE hagi reaccionat «llançant pilotes fora» a la petició de presó de la Fiscalia per a Griñán i Chaves, i va lamentar que estigui «aliè a l'autocrítica» fins al punt de fer «el ridícul». La vicesecretària d'Acció Política i Municipal del PP andalús, Ana Mestre, va mostrar la «sorpresa» de la seva formació pel que consideren una «actitud impròpia» d'un partit seriós, en intentar «llançar pilotes fora i atribuir-ho a la Fiscalia».

Va manifestar que el PSOE va lemetre un comunicat «molt contradictori i aliè a la realitat» perquè en ell deien que volen que s'aclareixin al més aviat possible els fets i que es detecti els autors, «però l'acte deixa ja molt clar a quines persones se'ls demana la inhabilitació». «El PSOE només sap llançar pilotes fora quan es tracta de la corrupció a casa seva, és aliè a l'autocrítica», va afegir.