Uns 350.000 manifestants, segons xifres dels convocants, van sortir ahir als carrers de Berlín, Frankfurt i altres cinc ciutats d'Alemanya en protesta contra els projectes d'acord de lliure comerç de la Unió Europea amb els Estats Units (TTIP) i amb el Canadà (CETA) .

La Policia va desplegar forts dispositius de seguretat, en especialment a Frankfurt, capital financera i banquera alemanya. Tant aquí com a Berlín, les protestes van estar acompanyades d'actuacions musicals i pancartes amb lemes com "Aturem CETA i TTIP - per un comerç mundial just", en un ambient festiu i sense incidents.

Els convocants de la jornada de mobilització anaven des de partits polítics, com socialdemòcrates, els Verds i l'Esquerra, fins a sindicats, grups ecologistes i religiosos, que exigeixen la immediata interrupció d'aquestes negociacions amb els EUA i la suspensió de la ratificació de l'acord amb Canadà.

La marxa va coincidir amb el retorn al país del ministre d'Economia, vicecanceller i líder socialdemòcrata, Sigmar Gabriel, després d'una visita al Canadà, centrada justament en el CETA, l'aprovació haurà de ser sotmesa als Parlaments dels Estats membres de la UE.

Les discrepàncies en les negociacions del TTIP amb els EUA han creat friccions en la coalició de govern a Berlín de cristianodemòcrates i socialdemòcrates. En declaracions recents, el mateix Gabriel va donar per fracassades de facto les negociacions amb els EUA. Posteriorment, fonts governamentals van matisar que la cancellera, Angela Merkel, creu que encara és possible signar l'acord.