El candidat presidencial republicà, Donald Trump, va aprofundir la distància amb la cúpula del seu partit, en assegurar que s'ha tret els "grillons" que l'encadenaven a la formació i que lluitarà a la seva manera per la Casa Blanca, després de perdre el suport de molts polítics conservadors en els últims dies.

Quan falten just quatre setmanes per a les eleccions del 8 de novembre, Trump va deixar entreveure el seu rancor cap a les figures de l'aparell republicà amb les que es va veure obligat a aliar-se per impulsar la seva candidatura, i en particular cap al president de la Cambra de Representants, Paul Ryan, que ha deixat de defensar-lo.

"El nostre molt feble i incompetent líder, Paul Ryan, ho va passar malament en una conferència telefònica on els republicans de la Cambra de Representants es van enfadar moltíssim per la seva deslleialtat", va escriure Trump en el seu compte oficial de Twitter.

El magnat es referia a la conversa que va tenir dilluns Ryan amb diversos congressistes republicans, en què va dir que ja no defensaria més Trump ni faria campanya amb ell abans de les eleccions, encara que no va arribar a l'extrem de retirar-li el seu suport.

Ryan es va sumar així als nombrosos republicans que s'han distanciat del magnat, li han retirat el seu suport o han demanat la seva renúncia a causa dels comentaris denigrants sobre les dones que el multimilionari va fer el 2005, revelats divendres passat en un vídeo i que li han generat acusacions d'assetjament sexual.

Clarament enutjat per aquesta pèrdua de suports, Trump es va queixar en un tuit que "és difícil que et vagi bé quan Paul Ryan i altres et donen zero suport", però de seguida va canviar de to i es va mostrar confiat en les seves opcions fins i tot sense el suport del seu partit.

"Està molt bé que m'hagin tret els grillons. Ara puc lluitar pels Estats Units de la manera que jo vulgui", es va congratular el candidat republicà en un altre tuit. "Els deslleials republicans són més difícils que Hillary la deshonesta. T'ataquen per totes bandes. No saben com guanyar, però jo els ensenyaré", va afegir el magnat.