Els nord-americans van votar en una jornada electoral sense incidents, malgrat que hi va haver llargues cues en alguns centres, per triar entre l'opció demòcrata, representanda per Hillary Clinton, i la del republicà Donald Trump. Com a única incidència, una jutgessa de Nevada va rebutjar una demanda presentada per la campanya de Trump per suposades irregularitats relacionades amb el vot avançat en aquest estat. En tot cas, el candidat republicà va rebutjar aclarir si acceptarà el resultat dels comicis. «Veurem com van les coses», va afirmar Trump, que va insistir en la seva teoria de que als Estats Units regeix un sistema electoral «arreglat» i «corrupte».

Segons el diari local Las Vegas Review-Journal, l'equip del candidat republicà a Nevada va reclamar a una jutgessa del comtat de Clark (on s'enclava la ciutat de Las Vegas) que es retinguessin els vots avançats de certs llocs del sud de Nevada que van estendre divendres passat el període de sufragi per resoldre si es va cometre alguna il·legalitat.

Les xarxes socials es van inundar d'imatges i comentaris divendres amb les enormes cues que es van registrar a llocs com el supermercat Cárdenas a Las Vegas, on centenars de persones, la majoria d'origen hispà, van fer cua durant hores per poder votar, el que va obligar a allargar l'horari d'obertura dels centres habilitats.

La jutge va rebutjar emetre una ordre per retenir alguns vots avançats, com demanava la campanya de Trump, en considerar, a més, el risc de «fustigament» cap a les persones responsables dels centres de votació, les identitats de les quals exigia divulgar l'equip del magnat.

Els més matiners van ser els votants dels llogarets de Dixville Notch, Millsfield i Hart's Location, a l'estat de Nova Hampshire, a la costa est, amb el que van ser els primers a anunciar els seus resultats al país. Trump es va imposar en aquestes tres localitats, situades en un estat considerat frontissa aquest any, per 32 vots davant dels 25 que va obtenir Clinton.

Als Estats Units, per tradició, les eleccions se celebren els dimarts no festius, de manera que els nord-americans solen triar les hores prèvies a l'entrada a la feina, mig matí o ja a la tarda per dipositar el seu vot. Els candidats presidencials van matinar també per dipositar la seva papereta, tots dos a l'estat de Nova York.

L'aspirant demòcrata, Hillary Clinton, va votar a les 8 del matí a Chappaqua, al comtat de Westchester, on va fixar la seva residència per poder optar a un escó de senadora per Nova York, amb un mandat que va mantenir entre 2001 i 2009. Clinton, que va assegurar que confia a guanyar i va acudir al seu col·legi electoral amb el seu marit, l'expresident Bill Clinton, es va veure envoltada de flaixos, càmeres i curiosos. «Hi ha molta gent involucrada en això i hi ha una gran responsabilitat en joc», va afegir.

Relliscada d'un fill de Trump

Trump va sortir de la seva Torre Trump, en plena Cinquena Avinguda, cap dos quarts d'onze del matí per votar en un col·legi proper a l'illa de Manhattan amb la seva dona, Melania, i la seva filla Ivanka. Eric Trump, un dels fills del magnat novaiorquès, podria haver violat una llei estatal de Nova York que prohibeix fer fotos a les paperetes electorals, en publicar al seu compte de Twitter una imatge -que després va esborrar- del vot que va emetre pel seu pare.