n El grup terrorista Estat Islàmic (EI) podria afegir els atemptats amb cotxes bomba al seu modus operandi en els seus futurs atacs contra països de la Unió Europea (UE), segons un estudi publicat per Europol. «Els atacs de París i Brussel·les van mostrar que els terroristes que actuen en nom de l'EI són capaços de planificar atacs relativament complexos i efectius» i «altres possibilitats per al futur inclouen l'ús de cotxes bomba, segrestos o extorsions», van explicar els experts antiterroristes de l'Europol.

Es basen, entre altres dades, en què se sospita que els gihadistes que van atemptar a París al novembre de 2015, matant 132 persones i ferint-ne més de 300, tenien plans per instal·lar un cotxe ple d'explosius «probablement en algun lloc de França», però que van haver de canviar d'agenda a causa de la pressió policial.

Atacs semblants

Van afegir que els atacs amb terroristes suïcides de París o Brussel·les mostren «similituds» amb els executats a Bombai el 2008 i no és descartable que l'EI o grups afins busquin exportar a la UE tècniques terroristes com les que fan servir a Síria i l'Iraq, on els cotxes bomba contribueixen habitualment a les seves massacres.

L'informe assenyala el països membres de la coalició internacional contra l'EI com a principal objectiu dels futurs atacs terroristes, amb França al capdavant de la llista i amenaces creïbles també per a Bèlgica, Alemanya o el Regne Unit.