n L'aviació siriana va tornar a colpejar els barris rebels de la ciutat d'Alep, després d'unes hores d'interrupció, mentre les negociacions per evacuar els ferits i els civils es mantenen en suspens. El ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, va reconèixer unes hores després de la represa dels atacs aeris que les operacions militars del règim sirià continuaran a Alep, després de l'aturada de dijous per suposadament facilitar la sortida de civils.

Lavrov va fer aquestes declaracions en una compareixença davant els mitjans en el marc del consell anual de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE), on va afegir que la lluita continuarà fins que els rebels abandonin completament l'est d'Alep.

Hores abans d'aquesta intervenció, el director de l'Observatori Sirià de Drets Humans, Rami Abdul-Rahman, havia detallat que hi va haver quatre atacs aeris contra els districtes d'Al Maadi, Al Mugair i Al Firdús.

El ministre rus, així mateix, va negar que Moscou estigui emprant tàctiques dilatòries a l'espera que arribi al poder la nova administració als EUA i va recordar que en els últims dos dies ha mantingut tres trobades personals i 4 converses telefòniques amb el secretari d'Estat dels EUA, John Kerry. Avui es produiran noves converses entre Moscou i Washington, que segons Lavrov suposen una «gran oportunitat» per millorar la cooperació i acordar com poden abandonar Alep els rebels.

Per altra banda, centenars d'homes sirians es troben desapareguts després de passar a àrees controlades pel règim sirià a la localitat d'Alep i després de ser separats de les seves dones i fills, va alertar l'ONU.

«Hem rebut informacions molt preocupants que centenars d'homes han desaparegut després de desplaçar-se fins a àrees controlades pel Govern» sirià, va assenyalar el portaveu de l'Oficina de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans, Rupert Colville. El portaveu va afegir que també han tingut «informacions que homes han estat separats de les seves dones i fills».