El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha obert una causa contra el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez, per suborn, frau i revelació d'informació per la seva presumpta participació en la trama Púnica, si bé la Fiscalia Anticorrupció l'eximeix de la comissió d'aquests delictes.

Sánchez, en la seva època de conseller d'Educació, i la senadora Pilar Barreiro, com a exalcaldessa de Cartagena, són dos dels 22 investigats en la peça sobre la xarxa Púnica a Múrcia, la tercera de les 14 en les quals Velasco ha dividit aquesta trama, al costat del també exconseller de Turisme Juan Carlos Ruiz i personal de confiança d'aquests alts càrrecs.

La investigació sobre Sánchez i Barreiro es refereix a la presumpta prestació de serveis de publicitat personal encoberta als dos polítics per part d'empreses de la xarxa Púnica a canvi d'adjudicar-se a aquestes societats contractes públics, de manera que amb aquests fons públics s'haurien pagat serveis de bona reputació a internet a Barreiro i Sánchez.

Mentre que la Fiscalia ha demanat a Velasco que elevi al Tribunal Suprem una petició raonada proposant imputar Barreiro, es mostra contrària a que es sol·liciti la imputació en el cas de Sánchez perquè entén que «no van arribar a formalitzar contractes de publicitat i no s'ha produït cap perjudici per a les arques públiques».

Poc després de conèixer-se la resolució, Sánchez va comparèixer en roda de premsa a la seu de la presidència del Govern murcià i va destacar insistentment que «no es pot demostrar el que mai va existir».

En aquests termes es va manifestar també la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que va destacar que el contracte «no existeix» i va assenyalar que Sánchez «ha estat subjecte passiu de 16 querelles plantejades totes per grups polítics» i fins ara «totes han estat arxivades».

Sánchez governa en minoria amb el suport de Ciutadans, el president del qual, Albert Rivera, va dir que si el Superior de Justícia l'«imputés», espera que compleixi amb el pacte que van subscriure per a la investidura i dimiteixi.