La candidatura de Pedro Sánchez a les primàries del PSOE considera que la moció de censura contra Mariano Rajoy que ha anunciat avui el líder d'Podem, Pablo Iglesias, "no és un plantejament seriós", sinó un intent de "aprofitar-se de la situació" que viuen els socialistes.

Així ho ha indicat a Efe el coordinador de la campanya de Sánchez a les primàries i secretari provincial del PSOE valencià, José Luis Ábalos, que ha posat èmfasi que "el que toca" és que Rajoy comparegui al Congrés per donar explicacions pels nous casos de corrupció que assetgen el PP.

"Rajoy ha de comparèixer al ple i retre comptes i cal exigir-li responsabilitats, aquest és el procediment", ha argumentat el representant "sanchista", davant de la decisió de la gestora de circumscriure la petició de compareixença del president a la comissió de investigació sobre el finançament del PP.

Ábalos ha recordat a Pablo Iglesias que "va tenir una gran oportunitat l'any passat" per desallotjar Rajoy de la Moncloa i que el substituís Pedro Sánchez.

"Els casos de corrupció que hi havia llavors al PP ja eren prou greus com per haver interpretat que el canvi era necessari", li ha retret.