El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha ofert a qui va ser un dels seus rivals a les primàries, l'exlehendakari Patxi López, un lloc a la propera executiva federal, de la qual també formarà part l'alcalde de Valladolid, Óscar Puente. Sánchez, que es va reunir la setmana passada amb López, reconeix que tots dos «sempre han coincidit en l'estratègic», segons van destacar des de l'entorn del secretari general.

A l'espera de la resposta de l'exlehendakari -que de moment guarda silenci-, Sánchez segueix dissenyant la propera direcció del PSOE, en què es va confirmar un nou nom, el de l'alcalde de Valladolid, Óscar Puente, que ja va ser membre de la seva candidatura a les primàries.

En aquest sentit, Puente va assegurar que es troba en període de reflexió sobre la proposta de Pedro Sánchez per exercir com a portaveu de l'Executiva socialista, càrrec que considera compatible amb la feina com a regidor i sobre el qual decidirà una setmana abans del Congrés. Va qualificar de «coherent» la proposta del líder del PSOE de donar continuïtat a la seva tasca com a portaveu en la candidatura a les primàries a la nova Executiva.

Paral·lelament, José Luis Ábalos i Adriana Lastra, que van ser els seus dos coordinadors de campanya a les primàries, estan cridats a seguir sent el tàndem polític de confiança amb el qual Pedro Sánchez dirigirà el PSOE en la seva nova etapa. Ábalos i Lastra ocuparan amb tota probabilitat els dos llocs amb més capacitat de decisió a l'organigrama del PSOE, el de número dos en el partit i el de portaveu parlamentari, encara que és una incògnita quin serà per a cada un.