Portugal continua sense aconseguir controlar el gran incendii que, no només no ha remès com s'esperava, sinó que s'ha estès cap al nord. Més de tres mil efectius, entre bombers, membres de Creu Roja i de l'exèrcit, treballen a la zona més afectada per sufocar les flames i oferir ajuda a les persones de les nombroses aldees evacuades.

Els majors incidents es van registrar a les comarques de Góis i Pampilhosa da Serra, on van haver de ser desallotjats una trentena de pobles davant l'amenaça del voraç incendi. A més, una de les principals vies de comunicació entre les poblacions de la Sierra de Lousã, la carretera nacional 112, va ser tallada a qualsevol vehicle que no fos oficial per evitar que poguessin quedar atrapats per les flames, com va passar en les primeres hores de la tragèdia.

La llengua més al nord de l'incendi, cap a on bufava un fort vent, se situa a la població de Soerinho (comarca de Pampilhosa da Serra), fet que revela el considerable avanç del foc, iniciat a la tarda de dissabte a la comarca de Pedrógão Grande, a uns 40 quilòmetres de distància.

A totes les comarques per les quals va passar l'incendi des de llavors hi ha encara focus actius, alguns amb molta virulència, de manera que des del centre d'operacions on es controlen tots els treballs d'extinció estan reforçant la presència de mitjans terrestres i aeris. El moment de major confusió del dia va arribar a meitat de la tarda, quan Protecció Civil va informar de la caiguda d'un avió Canadair que llançava aigua en un focus de la localitat d'Ouzenda. No obstant això, dues hores després, les autoritats van negar l'incident.