Els Estats Units van adoptar noves sancions contra quatre veneçolans, entre ells el número dos del chavisme, Diosdado Cabello, i tres empreses relacionades amb Veneçuela, dos dies abans que el país celebri unes eleccions presidencials que l'oposició i gran part de la comunitat internacional no reconeixen. El Departament del Tresor va ampliar les mesures punitives contra la cúpula veneçolana incloent Cabello, el seu germà José David; la seva dona, Marleny Josefina Contreras; i Rafael Alfredo Sarria, testaferro de la família Cabello.

Les companyies sancionades són 11420 Corp, Noor Plantation Investments i Sai Advisors, totes elles amb seu a l'estat nord-americà de Florida i vinculades a Sarria, segons les autoritats nord-americanes.

Washington va explicar que amb això pretén atacar «les figures clau de la xarxa corrupta de Cabell0», a la qual va acusar de narcotràfic, malversació i blanqueig de capitals. «El poble veneçolà pateix per la corrupció política dels que reforcen el seu poder mentre s'omplen les butxaques», va afirmar el secretari del Tresor, Steven Mnuchin.

Mnuchin va aprofitar l'ocasió per ratificar el compromís del Govern de Donald Trump «perquè aquells que han traït la confiança del poble veneçolà siguin castigats». «Seguirem intentant bloquejar qualsevol intent d'abusar del sistema financer nord-americà», va afirmar, tot prometent que els EUA seguiran adoptant les mesures adequades.