Hi ha algun remei natural per a la ressaca?

La ressaca és una sensació de malestar com a conseqüència d'una ingesta excessiva d'alcohol, que inclou simptomatologia com vòmits, nàusees, mal de cap, diarrea, acidesa gàstrica, set intensa, boca seca, hipoglucèmia i cansament; i que sol aparèixer unes hores després de la ingesta d'etanol.

Tot i que per diferents medis i canals es poden llegir i escoltar un llistat de remeis casolans per a fer front a aquests símptomes, a dia d'avui la Ciència indica que cap d'ells funciona. Aquesta informació es pot llegir a la publicació "Intervenciones para prevenir o tratar la resaca alcohólica: revisión sistemática de ensayos controlados aleatorios" Interventions for preventing or treating alcohol hangover: systematic review of randomised controlled trials" (Intervencions per prevenir o tractar la resaca alcohòlica: revisión sistemàtica d'assajos controlats aleatoris")

Com a conseqüència del consum d'etanol, l'organisme es va deshidratant gradualment, i l'etanol ingerit es va degradant en metabolits que es van acumulant. Aquests metabolits són els que creen aquest malestar i simptomatologia descrita com a ressaca.

Si es consumeix begudes alcohòliques de forma reiterada en poques hores, l'etanol també és el responsable de la sensació de plaer que s'experimenta, i que emmascara aquesta simptomatologia de forma puntual. I el que s'està fent, en el fons, és deshidratar-se més, i acumular més metabolits derivats de l'etanol. És a dir, posposant la sensació de malestar durant unes hores, fins que es deixa de consumir alcohol.

L'únic que es pot fer és beure aigua; la quantitat suficient per a contrarestar la deshidratació patida. I dormir, per a descansar i per deixar que el metabolisme de l'etanol faci el seu propi curs.