Deu esquirols

BERTA GARCIA

La cirera és una col·lecció de llibres de Combel pensats per cantar, explicar, mirar i jugar amb els més petits i adreçats als qui encara no han après a llegir. Els números és el tema de Deu esquirols, que, en acabar el conte, es pot escoltar amb música. L´autora, Mar Benegas, proposa tres títols en la mateixa col·lecció: Nyam Nyam, sobre el menjar, il·lustrat per Marta Cabrol, i Li posem un bon bigoti, il·lustrat per Lalalimola, sobre les parts del cos. A partir de 0 anys.

Comprar: Deu esquirols (La cirera)

Cuidar les coses

ARMELLE MODÉRÉ

La col·lecció Comportaments, d´Edebé, proposa diferents títols on s´expliquen situacions quotidianes per als més petits amb activitats i consells per treballar valors i emocions. En aquest cas, el protagonista descobreix la importància de cuidar les coses quan, després d'una apagada de llum, cerca un joc a la seva habitació desordenada. També, de les mateixes autores, El meu primer dia d´escola o No t´enfadis!. A partir de 3 anys.

Comprar: Cuidar les coses (Comportaments)

El rei de la casa

MARTA ALTÉS

El retorn d´una artista barcelonina, Marta Altés, establerta a Londres, després de l´èxit de Sóc un artista. Ara, a El rei de la casa, Altés explica com la vida d´un gat no sempre és fàcil. Un dia ets el rei de la casa i, de sobte, tot canvia. Fresc i original, Altés sap parlar als nens de tu a tu. Va ser un dels llibres amb més èxit de la fira de Bolo-nya, traduït a quinze idiomes. A partir de 4 anys.

Comprar: El Rei De La Casa

Frida Khalo

GEE FAN ENG I M.ISABEL SÁNCHEZ VEGARAR

El segon títol d'una col·lecció de contes amb els quals nenes i nens descobriran qui eren i què van aconseguir les dones més importants de la història contemporània. Dissenyadores, pintores, aventureres, científiques... en aquest cas la gran pintora (ara de plena actualitat) Frida Khalo. El primer títol es dedicava a Coco Chanel. A partir de 4 anys.

Comprar: Pequeña y grande Frida Khalo

Per què la senyora M. es va tornar tan malcarada... i com és que ara és tan simpàtica

SONJA GOUGAEVA

Qui no ha conegut, alguna vegada, una persona d´aquelles que podríem considerar amargades? La senyora M. n'és una, però en aquesta divertida i punyent història resoldrem el perquè de la seva manera de fer. La relació text-imatge és inseparable: és un àlbum il·lustrat en tota regla.

Comprar: Per què la senyora M. es va tornar tan malcarada... ... i com és que ara és tan simpàtica

L'odissea de Sant Jordi

GERARD QUINTANA

I en un recull de Sant Jordi no pot faltar un títol que hi faci referència, encara que sigui transgredint la història original. Jordi és un noiet que viu amb por i que, un dia, decideix emprendre un viatge tot sol. Una clau de volta a la llegenda explicada pel músic Gerard Quintana. La moralina? Amor i saviesa dels llibres per convertir-nos en herois. El llibre incorpora un enllaç que permet descarregar-se la cançó de L´odissea de Sant Jordi, de Quintana. A partir de 6 anys.

Comprar: L'Odissea De Sant Jordi

Bestiolari de Joana Raspall

JOSEP MARIA ALOY. ANNA CLARIANA

No és una novetat estricta. Però sí que és el primer Sant Jordi de Bestiolari de Joana Raspall. Per terra, mar i aire . L´acurat volum de Pagès Editors estrenava una línia del nou segell infantil de l´editorial, Nandibú Singular aplegant tots els poemes que l´autora va escriure sobre animals i bestioles. A cura del manresà Josep Maria Aloy, expert en literatura infantil i juvenil, i amb les magnífiques il·lustracions d´Anna Clariana, el volum recull per primer cop aquests 111 poemes protagonitzats per animals, ordenats alfabèticament. El llibre té dues vessants. La que convida al gaudi literari de llegir en veu alta com la pedagògica.

Comprar: Bestiolari de Joana Raspall: Per terra, mari i aire (Nandibú Singular)

Missió secreta al museu d'art

AMÈLIA MORA SANROMÀ

James Bond, el 007, segur que és l´agent secret més conegut però el que pot mirar sense ser vist... aquest és el millor. Bé. La millor, la fantasma Samanta F., Sam per als amics. Gener Tactes, un agent secret que fa temps que no resol ni un cas, coneix la Sam, una fantasma esbojarrada que l'ajuda a impedir que Timadov Tanell, un milionari aficionat a robar obres d'art, sostregui cap peça del Museu d'Art. A partir de 7 anys.

Comprar: Missió Secreta Al Museu D'Art (Samanta F)